پازل یا جورچین یکی از قدیمی ترین سرگرمی ها است که همه ی سنین از ان لذت میبرند. پازل ها در قرن 18 مرتبط به موضوعاتی مثل تاریخ،جغرافیا،گیاه شناسی و... بودند.
پازل یا جورچین یکی از قدیمی ترین سرگرمی ها است که همه ی سنین از ان لذت میبرند. پازل ها در قرن 18 مرتبط به موضوعاتی مثل تاریخ،جغرافیا،گیاه شناسی و... بودند. در ادامه تاریخچه پازل را با هم بررسی میکنیم.در فرهنگ لغت انگلیسی، کلمه jigsaw puzzle به معنای پازل یا همان جورچین است و دلیل استفاده از کلمه jigsaw به معنای اره مویی برای کلمه پازل، به دلیل استفاده از آن برای برش دادن قطعه های چوبی پازل چوبی است.
فروشگاه جورچین پازل، مرکز فروش پازل رونزبرگر، یوروگرافیک و آرت پازل با بهترین قیمت ها و ارسال به سراسر کشور
سازنده پازل کیست؟
جان اسپیلسبری (John Spilsbury) در اتاق فکرش مشغول فکر بود که چگونه به فرزندان خانواده سلطنتی،موقعیت جغرافیایی اروپا را اموزش دهد؟ناگهان ایده بینظیری به ذهنش آمد.به سمت تکه چوبی رفت و شروع به طراحی کرد.بعد از دقایقی با مهارتی که در حکاکی با چوب داشت مرز دریا ها و کشور هارا از هم جدا کرد.بعد از پایان کار آن ها را دوباره کنار هم چید و اولین جورچین را درست کرد. پیشرفت پازل در انگلیس با زمزمه ی یک ابزار اموزشی بین دریاداران انها نیز مشتری نقشه اروپا به صورت پازل شدند.با افزایش تقاضا او به فکر پازل هایی با طرز جدید افتاد.اسپیلسبری شروع کرد به ساختن پازل های چوبی با 8 طرح از نقشه های جهان، اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکا، انگلستان و ولز، ایرلند و اسکاتلند.
علت محبوبیت پازل در گذشته
با اختراعات جدید و پیشرفت هایی که در دوره انقلاب صنعتی دوم طی سال های ۱۸۶۰ تا ۱۹۱۴ بدست آمد.تغییرات مثبتی بوجود امد.ورقه های چوبی چند لایه و نازک، جایگزین چوب های سخت مانند چوب ماهون شد که علاوه بر این که برش و اره کردن آن راحت تر شده بود، از نظر هزینه هم مقرون به صرفه بود.گرچه فرایند ساخت پازل چوبی آسانتر شده بود، اما چون هر قطعه از پازل ها باید اره می شد، پازل های چوبی گران قیمت بود و بیشتر مورد استقبال خانواده های مرفه بود تا قشر متوسط و طبقه کارگر. با شروع رکود بزرگ اقتصادی در سال ۱۹۲۹، نجاران، صنعتگران و بسیاری از مردم که بیکار شده بودند شروع به ساخت پازل های چوبی کردند تا هم خود، مشغول فعایتی باشند و هم از این راه درآمدی کسب کنند. کم شدن درآمد در این دوره به حدی بود که سرگرمی خانگی پازل، جایگزین تفریحات بیرون از خانه مانند رفتن به کلوپ های بازی و رستوران ها شده بود.
استفاده از پازل برای تبلیغات
با تولید انبوه پازل های مقوایی و ارزان بودن مقوا، تولیدکنندگان، قیمت پازل های مقوایی را به میزان قابل توجهی کاهش دادند. کسب و کارها، ارزان بودن پازل ها را فرصتی برای تبلیغ محصولات و نام شرکت هایشان دانستند و پازل هایی با طرح های تبلیغاتی رایج شد. علاوه بر طرحهای تبلیغاتی محصولات شرکت ها، پازل هایی با طرح و نقش شخصیت های افسانه ای، قلعه ها، مناظر طبیعت، قطار و کشتی تولید شد. در این دوران که پازل های مقوایی محبوبیت بیشتری پیدا کرده بود، پازل های چوبی به کالای لوکس و خاصِ طبقه مرفه تبدیل شد.